SBO De Lings - Tegelen
MENU

Brief van het College van bestuur van Kerobei

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen op SBO de Lings en de PassePartout 

Geachte ouder(s)/verzorger(s),

SBO De Lings gaat in 2023 verhuizen naar het gebouw van PassePartout.
Waarom? Het gebouw van SBO De Lings is toe aan een grote renovatie. Daarnaast is het gebouw te groot voor het aantal leerlingen. De kosten van het gebouw zijn veel hoger dan het geld dat de school ontvangt voor het geven van goed onderwijs. Om goed onderwijs te kunnen blijven geven, heeft Kerobei (de stichting waar SBO De Lings onder valt) na een ruimtelijk onderzoek een goede oplossing gevonden. Graag informeren wij u in deze brief over die oplossing. Net als SBO De Lings, is ook het gebouw van PassePartout te groot voor het aantal leerlingen. Het gebouw van PassePartout is wel in een uitstekende staat. Door de twee scholen in één gebouw te plaatsen, namelijk in het gebouw van PassePartout, kan het geld dat nu opgaat aan gebouwen weer écht naar het onderwijs.

Hoe gaat het verder? We streven ernaar dat de aanpassing aan het gebouw van PassePartout klaar is in 2023. Kerobei en de scholen weten nog niet precies hoe het nieuwe gebouw eruit komt te zien. De komende tijd gaan werkgroepen, samen met bouwkundige experts en de teams van de scholen, aan de slag om het plan verder uit te werken. We vinden het belangrijk dat beide scholen, ook op de nieuwe plek, hun eigen onderwijs goed kunnen blijven geven. Die voorwaarde zal centraal staan in de uitwerking van het plan.

Zodra de planning duidelijk is, delen wij die met u. Uiteraard houden wij u op de hoogte, zeker als we wat verder zijn in dit proces.

Met vriendelijke groet,

Stichting KEROBEI

R. Thuijls
College van Bestuur

Facebook

Eindelijk heeft de Lings ook een Facebookpagina.

Volg ons op Sbo de Lings en blijf op de hoogte van alle leuke activiteiten en vieringen.

https://www.facebook.com/Sbo-de-Lings-103180192189202

Beleidsmiddag

Woensdag 1 november hebben de leerkrachten van SBO de Lings een inspirerende beleidsmiddag gehad. Peter Mol heeft hierbij een lezing gegeven over een onderwerp dat ons allen aan het hart ligt; Passend onderwijzen. 


Meer nieuws