SBO De Lings - Tegelen
MENU

Welkom in de groep van juf Joyce en juf Paulien

Joyce Geerlings

Leerkracht Jonge Kind

Laura Hanraets-Spruijtenburg

Onderwijsassistente

Peggy Aelen

Gespecialiseerde onderwijsassistente

Hallo allemaal!

Welkom op de groepspagina van de jonge kindgroep van juf Joyce en juf Paulien. In onze groep wordt volop gespeeld, gewerkt, ontdekt en geleerd! We zijn nu met 13 kinderen in de groep! 6 jongens en 7 meisjes. Juf Joyce werkt op maandag, dinsdag en woensdag en juf Paulien op donderdag en vrijdag. Onze onderwijsassistente juf Laura en juf Peggy werken in beide jonge kind groepen. Juf Lieke helpt ons op vrijwillege basis. 

Dagelijks staan de kleurenmonsters bij ons centraal. Hoe voel je je en hoe kunnen we helpen dit op te lossen? Op deze manier kunnen we elke dag beter om gaan met onze gevoelens en die van de ander.

Vanuit een thema dat past bij de interesses van de kinderen, spelen en werken wij in hoeken en met materialen, doen we activiteiten in de kring en natuurlijk spelen we ook veel buiten! Want spelen is leren! Al spelend komen wij in aanraking met taal en rekenen en krijgen we elke dag wat meer grip op de wereld om ons heen. Wanneer kinderen interesse laten zien voor de geletterde en gecijferde wereld, kunnen ze starten met het leren lezen en rekenen. Deze schoolse vaardigheden worden ook thematisch aangeboden en in begeleide kringactiviteiten.

Elk kind mag zich ontwikkelen op zijn eigen tempo en krijgt aanbod dat bij hem past. Wij volgen het kind!

We werken altijd vanuit de beleving van de kinderen. De kinderen bedenken onze thema´s. Dit doen wij samen met de andere jonge kind groep. Wil je weten wat wij allemaal leren en doen? Klik eens op het tabblad 'jonge kind groepen'.

Het bos

Sinterklaas

Kinderboerderij september 2018

We zijn weer bij de kinderboerderij geweest! Waaauww, wat was dat leuk! We hebben ontdekt welke dieren er wonen op de kinderboerderij, gekeken hoe eenden leefden, ratten op ons lijf gehad en geknuffeld met een heeeel groot konijn! Iedereen mocht zelf kiezen hoe ze de dieren op hun lijf wilden. Je hoeft niets te doen wat je niet fijn vindt! Ook hebben we gekeken hoe de vacht van een kip eruit ziet en wat voor poten hij heeft. Hihi.. deze kriebelen een beetje als je een high five geeft!